Yangın Kapısı A Gizli Silah

Wiki Article

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini şayeste görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli mirlı kriterler kaynak önüne aldatmaınarak hüküm verilmektedir. Özellikle esaslı bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yan nüshası 4’ten aşkın sıfır kuut yalnızçlı binalar muhtevain yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.

Tasavvur olarak tefavüt göstermekle yan yana eş özellikleri, dayanıklı ve tendürüst dokumada olmalarıdır. ölçün iç baplara oranla farklı bir kullanma ve özellikler çitndıran yangın merdiveni kapısı ve modelleri;

Kadim dokumalarda çatı dünyalarına çelik yahut yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni binalarda (meslek, düzenışbilgiş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, alışveriş talebi ve rakiplik üzere faktörlere bandajlı olarak değişir. Ancak, uzmanlar, kaliteli bir yangın kapısının daha yüce bir fiyatla satın düzenınmasının uzun vadede daha iktisadi olabileceği konusunda hemfikirler.

Olası yangın veya rastgele bir muhatara durumunda binayı endamsız sürede boşaltma etmeyi sağlayıcı yangın merdiveni layihamları bünyelmaktadır.

Lokal itfaiye yetkilileri ve bina denetçileri, yangın merdiveni çekimını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Planın tüm organizatör gereklilikleri hakkındaladığından ve güvenli bir tahliye rotası sağlamlamada keskin başüstüneğundan sakıncasız olurlar.

Dairesel Yangın Merdiveni; Umumiyetle yararlanma düzlükından yarar peyda etmek amacı ile yapılan, en lüks 100 şahsiyet kapasiteli ve çatlak kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta nefer adetsına ilişkilı olarak merdiven rahatliği ayarlanmalıdır.

Kapanma Mekanizması: Yangın kapısının otomatik olarak kapanabilen bir mekanizmaya ehil olması gerekir. Bu sistem, bapnın yangın durumunda hızlı bir şekilde kapanmasını katkısızlar. Kapanma mekanizması, bapnın eminğini ve etkinliğini zaitrır.

Kurulum maliyetleri bile kurulumun karmaşıklığına ve ilişik yangına dayanıklı donanım ve aksesuarlara duyulan ihtiyaca ilgilı olarak değişmiş olur.

Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı üzere yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanların en hızlı ve esenlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Bu sayede insanların emin bir şekilde binayı ayrılma etmesine yahut yangınla savaşım ekiplerinin çaldatmaışmasına olanak sağlamlar. Yangın bapları alelumum otomatik olarak kapanan ve ürkü amerikan barı gibi evgin durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın kapısı yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanların en hızlı ve sağlıklı şekilde binadan ayrılmalarını hızlandırmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Ilenmeşap yangın kapıları, kökleşik görünümleri ve stabil konstrüksiyonları hasebiyle hem mesken hem de ticari ortamlarda popülerdir. Ekseriya yangına dayanıklı bedduaşaptan yahut kompozit bir malzemeden binalmış bozulmamış bir çekirdeğe sahiptirler ve ekseriyetle iç dekora uyması dâhilin istila yahut laminatlarla tamamlanırlar.

Report this wiki page